Geen slimmer kind door visoliecapsules

Laatst bijgewerkt: december 2010
omega3.jpg

nieuws Het slikken van visoliecapsules die omega 3-vetten (DHA) bevatten tijdens de zwangerschap zorgt er niet voor dat vrouwen minder last hebben van postnatale depressies en ook hun kinderen worden er niet slimmer door. Dat concluderen Australische onderzoekers in het vaktijdschrift Journal of the American Medical Association (JAMA). Voor het onderzoek werden bijna 2400 zwangere vrouwen in twee groepen verdeeld. Een deel gebruikte capsules met extra visvetzuren, de andere groep kreeg een placebo.

Zes weken en zes maanden na de bevalling bleken de moeders die de visoliecapsules slikten niet minder depressies te hebben dan de vrouwen in de controlegroep. Ook bleek er na 18 maanden geen verschil tussen de kinderen wat o.m. motorische vaardigheden en sociaal-emotionele gedrag betreft. Wel was er een licht verschil in vroeggeboorten ten voordele van de moeders die de capsules innamen.
In een begeleidend editoriaal wordt aanbevolen dat zwangere vrouwen, ondanks de ontgoochelende resultaten van deze studie, zich toch het best houden aan de aanbeveling om minstens 200 mg visolie (met DHA) per dag in te nemen via de consumptie van (vette) vis of supplementen.
Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust
A.Vogel

Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram