Twintig procent van de baby's heeft plat hoofd

Laatst bijgewerkt: mei 2019

nieuws Sinds ouders het advies krijgen om baby’s op hun rug te laten slapen, ter voorkoming van wiegendood, neemt het aantal kinderen met een plat achterhoofd toe. Volgens Nederlands onderzoek zou ongeveer 1 kind op 5 hieraan leiden.
Meestal is dit niet erg en verdwijnt het vanzelf rond de leeftijd van één jaar.
Om een plat of scheef hoofdje te voorkomen, moet je vermijden dat je baby altijd met het hoofd in dezelfde positie in bed ligt. Je kunt wisselligging van het hoofd stimuleren door bij voorbeeld het bedje te draaien, zodat het licht van een andere kant komt, of door een aandachttrekkend voorwerp te verplaatsen. Bij het aankleden en verschonen kun je de baby zoveel mogelijk benaderen van de kant die niet zijn voorkeur heeft door hem met het achterhoofd naar je toe op het aankleedkussen te leggen. Ook in een kinderzitje moet je een voorkeurshouding vermijden.
In een beperkt aantal gevallen kan het nodig zijn om het plat hoofdje te behandelen. Met aangepaste kinesitherapie kan gezorgd worden dat het kindje niet altijd op dezelfde manier ligt. Uitzonderlijk kan een speciale helm nodig zijn om het hoofdje normaal te laten ontwikkelen.
Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust
A.Vogel

Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram