Chocoladetruffels

Laatst bijgewerkt: januari 2021
123-h-choco-truffel-01-21.jpg

recepten

Chocoladetruffels, dat is pure verwennerij en het is niet eens moeilijk of veel werk om ze zelf te maken.
Zo ga je aan de slag.


Ingrediënten voor 20 truffels
250 g zwarte (fondant) chocolade
2 eigelen
2 el poedersuiker
2 el espresso
2 el cacaopoeder
150 g zachte boter

Bereiding
- Laat de chocolade smelten in 6 eetlepels water, doe de koffie erbij en roer de boter in klontjes erdoor. Roer goed tot de boter helemaal is opgelost.
- Haal de pot van het vuur en roer de eierdooiers en het poedersuiker erdoor tot een mooie homogene massa. Laat die daarna een tweetal uren afkoelen in de koelkast.
- Vorm bolletjes, draai ze mooi rond tussen je handen en bestrooi ze rondom met het cacaopoeder.



bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram