ad

Rode Kruis zoekt crisisvrijwilligers voor sneltestcentra voor onderwijs

Laatst bijgewerkt: februari 2021
123m_corona_mondmasker_bescherming_2020.jpg

nieuws

Het Rode Kruis zet samen met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding een 60-tal sneltestcentra op poten verspreid over heel Vlaanderen zodat kinderen en onderwijspersoneel zich kunnen laten testen, en roept vrijwilligers op om daarbij te helpen.

 Door snelle testen aan onderwijsinstellingen kunnen besmettingsclusters en superverspreiders snel worden gedetecteerd. Om die sneltestcentra optimaal te benutten, moeten ten allen tijde minstens 3 Rode Kruisvrijwilligers aanwezig zijn. Zij zorgen voor het onthaal (controle op dragen van mondmaskers en houden aan afstandsregels, en aanwezigheden registreren), nemen testen af bij de leerlingen en/of het onderwijspersoneel en geven de resultaten door aan het CLB.

Kandidaten kunnen zich aanmelden via www.rodekruis.be/crisisvrijwilliger. Na registratie volgt een verplichte, korte, online opleiding. Vrijwilligers die ook testen zullen afnemen, krijgen daarvoor nog een aanvullende praktijkopleiding door een arts of verpleegkundige. Iedereen kan zich dus opgeven, een opleiding in de zorgsector is helemaal niet nodig.

Daarnaast is het Rode Kruis ook nog steeds op zoek naar helpende handen voor logistieke en administratieve taken, zodat medisch geschoolden zich kunnen focussen op het behandelen van patiënten.

Bronnen:
www.rodekruis.be/sneltesten
https://www.rodekruis.be

Lees ook: Hoe vermijd je dat je bril bedampt als je een mondmasker draagt?


bron: Sofie Van Rossom - gezondheidsjournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub