Recept: mosselen met witte wijn, room en venkel

123-h-mosselen-wijn-room-09-20.jpg

recepten

In dit recept van mosselen met witte wijn en room worden wat extra groenten en frisse kruiden binnengesmokkeld. Ideaal voor op de barbecue met deksel maar met een grote wok of mosselpot lukt het eveneens. 

Ingrediënten voor 2 personen
2 kg mosselen
1 ui
1 wortel
1 kleine venkel
4 lente-uien
2 knoflookteentjes
1 el tijmnaaldjes
1 kl vijfkruidenpoeder
1 dl olijfolie
1,5 dl droge witte wijn
3 el slagroom
peterselie

Bereiding
  • Maak de mosselen schoon en spoel ze grondig.
  • Snijd de wortel, lente-uien en venkel in stukjes en versnipper de ui en knoflook. 
  • Roerbak alle groente in de olijfolie en voeg de kruiden (behalve de peterselie) toe.
  • Doe de mosselen en de wijn erbij en laat opkoken tot de mosselen opengaan.
  • Doe de room en fijngesnipperde peterselie erbij, kruid met peper en zout en schud de mosselen nog eens goed op.

Lees ook: Waarop letten als je mosselen eet?

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram