Olijventapenade

Laatst bijgewerkt: augustus 2020
123-h-tapenade-08-20.jpg

recepten

Tapenade van zwarte olijven, die is zo gemaakt. Lekker met een toastje bij het aperitief of als topping op een pasta.  

Ingrediënten
400 g ontpitte zwarte olijven
50 g tonijn op eigen nat
2 à 3 lookteentjes, gepeld
8 ansjovisfilets (gezouten op olie)
1 el kappertjes
1 kl tijmnaaldjes
een snufje peper
ca. 1 dl olijfolie

Bereiding
- Mix alle ingrediënten, behalve de olijfolie, en kruid met peper. 
- Roer er dan beetje bij beetje de olijfolie onder, zoals bij het maken van een mayonaise.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram