Nieuw receptenplatform helpt Vlaming gezond en lekker eten

Laatst bijgewerkt: januari 2020
unsplash_gezond_voeding_groenten_mes_2020.jpg

nieuws

Bijna 1 op de 2 Vlamingen zou het makkelijker vinden om gezond te eten als hij hierin ondersteuning kreeg: een receptenwebsite, -app of kookboek. Die groep heeft geluk. Vandaag lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven Zeker Gezond. Een gloednieuw receptenplatform in de vorm van een website en app, met meer dan 1000 recepten: lekker, eenvoudig en mét gezondheidsgarantie.  

Mensen die graag wat gezonder willen eten maar daarbij nog ondersteuning missen, hebben nu een betrouwbaar kompas. In de wildgroei aan voedingshypes, gezondheidsclaims, kookboeken en receptenwebsites, onderscheiden zekergezond.be en de bijhorende app zich met gegarandeerd gezonde, eenvoudige én lekkere recepten.  

Voedingsexperte Loes Neven (Vlaams Instituut Gezond Leven): “De nood aan gezonde recepten was hoog. In 2017 lanceerden we de omgekeerde voedingsdriehoek. Die vertelt je wat je best eet. Maar al snel bleek de Vlaming ook nood te hebben aan advies over hoe je dat kan doen. Veel mensen vroegen of we ook gezonde recepten in de aanbieding hadden. In 2017 was dat nog niet het geval. Vandaag wel, dankzij zekergezond.be.“
In lijn met de voedingsdriehoek 
Bij de ontwikkeling van het platform werkte Gezond Leven samen met partners: Ferm (het vroegere KVLV), NICE (Lekker van bij ons), Eva vzw en het Nederlandse Voedingscentrum. Zij selecteerden met zorg recepten uit hun aanbod. De voedingsexperts van Gezond Leven toetsten die recepten nauwkeurig af aan een set gezondheidscriteria, gebaseerd op de voedingsdriehoek. Recepten die voldeden, werden opgenomen in het platform. 
Voor elk wat wils 
Een grote troef van zekergezond.be en de bijhorende app is de diversiteit aan recepten. Van Vlaamse kost tot meer exotisch of vegetarisch: iedereen zal er zijn gading vinden. Bovendien ondersteunt het platform mensen bij de planning en aankoop van voeding. “Gebruikers kunnen recepten toevoegen aan een persoonlijk weekmenu en de ingrediënten die nodig zijn voor ingeplande recepten direct omzetten in een handig boodschappenlijstje”, aldus Loes.

Je vindt het receptenplatform en bijhorende app op zekergezond.be, en via de App Store en Google Play.


Het geven van tijd kan levens redden! Het geven van tijd kan levens redden!
Pfizer Clinical Research Unit

Neem deel aan een klinische studie en krijg een financiële compensatie van gemiddeld €215 per dag.

Klik hier voor meer info!

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram