ad

Pompoensoep

Laatst bijgewerkt: november 2019
XFCN4029.jpg

recepten

Pompoen, wortel, clementines en kurkuma ... nog meer oranje kan het niet worden.
Een hartverwarmende soep voor koude winterdagen.


Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kokosolie
1/4 pompoen
5 wortelen
1 stuk gember van ongeveer 2 cm
1,5 l kippenbouillon
sap van 2 zeer rijpe clementines 
(of 1 grote sinaasappel)
kurkuma
komijnpoeder
geroosterde pompoenpitten of verse koriander (optioneel)
zwarte peper

Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Stoof ze aan in de kokosolie in een grote soeppot tot ze licht kleuren.
- Schil de pompoen, de wortelen en de gember en snijd ze in blokjes. Voeg ze toe en laat ze een paar minuten meestoven. 
- Voeg de bouillon, het sap van de clementines, de kurkuma en de komijn toe en breng de soep aan de kook.
- Laat koken tot de groenten gaar zijn, maar niet platgekookt.
- Breng op smaak met peper en mix de soep glad.
- Neem de soep van het vuur en snipper er eventueel de koriander over of garneer met geroosterde pompoenpitten. 

9789022333785.jpg
Een recept uit het boek '5 kg minder in 5 weken'
van Hilde Deweer


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad


pub