Pompoensoep

Laatst bijgewerkt: november 2019
XFCN4029.jpg

recepten

Pompoen, wortel, clementines en kurkuma ... nog meer oranje kan het niet worden.
Een hartverwarmende soep voor koude winterdagen.


Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kokosolie
1/4 pompoen
5 wortelen
1 stuk gember van ongeveer 2 cm
1,5 l kippenbouillon
sap van 2 zeer rijpe clementines 
(of 1 grote sinaasappel)
kurkuma
komijnpoeder
geroosterde pompoenpitten of verse koriander (optioneel)
zwarte peper

Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Stoof ze aan in de kokosolie in een grote soeppot tot ze licht kleuren.
- Schil de pompoen, de wortelen en de gember en snijd ze in blokjes. Voeg ze toe en laat ze een paar minuten meestoven. 
- Voeg de bouillon, het sap van de clementines, de kurkuma en de komijn toe en breng de soep aan de kook.
- Laat koken tot de groenten gaar zijn, maar niet platgekookt.
- Breng op smaak met peper en mix de soep glad.
- Neem de soep van het vuur en snipper er eventueel de koriander over of garneer met geroosterde pompoenpitten. 

9789022333785.jpg
Een recept uit het boek '5 kg minder in 5 weken'
van Hilde Deweer


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice



pub