Brownietaart met rodevruchtentopping

Laatst bijgewerkt: september 2019
123-h-brownie-gezdrukte-09-19.jpg

recepten

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 15 minuten



Ingrediënten voor 1 taart
1 avocado
120 g havermout (of haverzemelen)
35 g raw cacaopoeder (of 110 g chocolade)
0,11 l water
1 el kokosolie
100 g dadels (ontpit)
snufje zout
1/2 tl bakpoeder
1 el agavesiroop (optioneel)
250 g volle kwark
400 g rode vruchten (aardbeien, frambozen, bosbessen...)

Bereiding
1. Brownie
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm (ongeveer 22 cm doorsnede), klik de rand van de springvorm vast. Vet de randen in met wat kokosolie.
- Schil en ontpit de avocado. Voeg samen met de havermout, het cacaopoeder, water en kokosolie in een hakmolen of blender en mix alles. (Dit kan ook met een staafmixer in een hoge kom).
- Voeg de dadels toe en mix alles nog eens goed.
- Voeg een snufje zout en het bakpoeder toe en meng alles goed onder elkaar.
- Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm en zet 15 minuten in de oven. 
- Neem de brownie uit de oven en laat een kwartier afkoelen. Haal de brownie daarna uit de springvorm. (Om te voorkomen dat de randen scheuren, snijd je het gebak best eerst rondom los met een mes).

2. Topping
- Mix 100 g rode vruchten en roer ze door de kwark.
- Smeer dit mengsel over de brownie en werk af met de rest van de vruchten.

Extra tips
- In plaats van volle plattekaas, kun je ook mascarpone gebruiken. Dan wordt het natuurlijk wel iets rijker.
- Heb je de brownie liever wat zoeter van smaak, voeg dan een eetlepel agavesiroop toe aan het mengsel. Je kunt ook pure chocolade smelten en toevoegen in plaats van het rauwe cacaopoeder.
- Ook natuurlijke suikers (honing, agavesiroop, esdoornsiroop, kokosbloesemsuiker ...) moet je met mate eten, want ze geven evengoed een hoge suikerpiek. Ze bevatten daarentegen wel vitaminen en mineralen.

Een recept uit het boek 'Wat eten we vanavond? 2' van Gezonde Drukte - 220 p. - Uitgegeven door Van Halewyck.
Verkoopprijs: 25 euro - vanhalewyck.be


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 09/09/2019


pub