Hoe maak je champignons schoon?

Laatst bijgewerkt: januari 2019
123-h-paddenstoel-mengeling-02-19.jpg

nieuws

De beste manier om verse champignons of paddenstoelen panklaar te maken, is ze een reinigingsbeurt geven met een paar velletjes keukenrol. Als ze kraakvers zijn, kan je de mest- of aarderesten gemakkelijk verwijderen.

Krijg je ze niet helemaal schoon, dan mag je ze kort spoelen onder koud stromend water en daarna meteen droogdeppen met keukenrol. Zo krijgen ze niet de tijd om het water op te slorpen en sponzig te worden. Champignons bestaan zelf al quasi voor 90 % uit water, daarom krimpen ze ook zo fel tijdens het bakken.

Uitzondering op de regel zijn morilles. Die bevatten zo veel zand dat ze wel moeten geweekt worden. 

Besluit: kort spoelen mag als dat nodig is; weken in geen geval, behalve voor morilles. 

Bron: www.ambiance.be


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 09/02/2019
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt