Voor jou gelezen op Culy.be

Veggie pastei met zoete aardappel en paddenstoelen

Laatst bijgewerkt: december 2018
wpk_2_vegetarische-pastei-694x400.jpg

recepten

ZO MAAK JE DE VEGGIE PASTEI MET AARDAPPEL EN PADDENSTOELEN
Schil alle aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de bloemige aardappelen in 15 minuten gaar en voeg na 5 minuten ook de zoete aardappelen toe aan de pot. Giet ze af, laat ze kort droogstomen en stamp dan tot een puree. Voeg een scheutje olijfolie toe en eventueel wat (amandel)melk om de puree glad en romig te maken. Breng op smaak met een snuif zout.

Maak intussen het broodkruim voor het korstje door het brood fijn te malen (of te scheuren) met het gehakte teentje knoflook, de rozemarijn en tijm.

Verwarm de de oven voor op 200 graden.

Verhit een grote pot op hoog vuur, voeg wat olijfolie toe en bak de paddenstoelen in 5 minuten bruin. Zet het vuur dan lager en voeg de uien en knoflook toe. Laat ongeveer 3 minuten zachtjes bakken.

Maal ondertussen het koriander- en mosterdzaad fijn in een vijzel en voeg, samen met het gerookte paprikapoeder en de cayenne, bij de paddenstoelen. Voeg de blaadjes tijm toe en de helft van de takjes rozemarijn (hak die eerst even fijn). Laat een minuutje meebakken.

Schenk de rode wijn in de pot en vul aan met de groentebouillon. Breng aan de kook en voeg de uitgelekte linzen toe. Zet het vuur laag en laat de vulling voor de pastei ongeveer 25 minuten pruttelen, tot de linzen gaar zijn.

Meng de maizena met twee koffielepels water in een klein kommetje tot een glad papje. Roer het door de vulling voor de pastei en laat een minuut meekoken zodat de vulling indikt.

Schep de vulling voor de pastei in een ovenschaal en verdeel de gestampte aardappels eroverheen. Trek met een vork banen over de puree: zo krijg je knapperige stukjes in de hete oven. Besprenkel met een klein beetje olijfolie. Schep ook een eetlepel olijfolie door het broodkruim en strooi dat uit over de pastei.

Bak de veggie pastei ongeveer 10 tot 15 minuten in de hete oven, tot de bovenkant goudbruin kleurt en de vulling aan de zijkanten omhoog begint te bubbelen. Lekker met een groene salade.

Auteur: Lai-Wah 

volgopfacebook

volgopinstagram