Voor jou gelezen op Culy.be

Mexicaanse schotel met zwarte bonen, mais en paprika

Laatst bijgewerkt: oktober 2018
wp_mexicaanse-schotel-694x400.jpg

recepten Schud een zak tortillachips leeg en schep deze overheerlijke Mexicaanse schotel chipje voor chipje naar binnen. Klein glaasje tequila erbij en je Mexicaanse feestje is compleet.

VOOR 3 TOT 4 PERSONEN

  • Blik zwarte bonen  (400 gram), uitgelekt
  • Blik maïs (300 gram)
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • ½ bussel koriander, grof gehakt
  • ½ koffielepel komijnpoeder
  • 1 koffielepel (gerookt) paprikapoeder
  • 1 koffielepel oregano
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 ml passata
  • Zak tortillachips naturel
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zure room

ZO MAAK JE EEN MEXICAANSE SCHOTEL MET ZWARTE BONEN, MAIS EN PAPRIKA

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Fruit de ui in de olijfolie 2 minuten op middelhoog vuur. Fruit dan de paprika en knoflook nog 4 minuten op zacht vuur mee.
  3. Strooi het komijnpoeder, oregano en paprikapoeder erbij en roer goed door tot de geuren goed vrijkomen. Dat is ongeveer na een minuut.
  4. Roer de bonen, mais en passata erdoor en laat 2 minuten opwarmen.
  5. Schep alles in een ovenschaal en strooi de kaas erover.
  6. Laat ongeveer 10 minuten in de oven staan tot de kaas gaat bubbelen.
  7. Bestrooi met de koriander en een paar flinke scheppen zure room.

Auteur: Lai-Wah Chong

volgopfacebook

volgopinstagram