Lekker voor bij een tasje thee: appel-kaneelcake

Laatst bijgewerkt: October 2018
wp_appel-kaneel.jpg

recepten

Serveer deze appel-kaneelcake met een tasje thee als je kinderen uit school komen. Altijd een gezellig momentje om bij te kletsen en ze te laten vertellen hoe het op school ging vandaag.


Dit heb je nodig

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 boter
  • 100 gram bruine suiker
  • Flinke eetlepel kaneel
  • 3 stevige appels
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel fijne suiker
  • Cakevorm
  • Boter of bakspray om vorm in te vetten
  • Eventueel: bakpapier voor in bakvorm

Zo maak je appel-kaneelcake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de bloem en de boter met je vingers tot een kruimelig ‘zand’. Als je boter een beetje koud is, werkt dat het best. Meng de bruine suiker met het kaneel.
  3. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij in kleine blokjes.
  4. Klop de eieren los. Doe de kaneelsuiker, het bloem-boter mengsel en de eieren bij elkaar in een kom en meng goed. Voeg tot slot de blokjes appel toe en roer nog even goed door, zodat de stukjes appel goed verdeeld door het beslag zitten.
  5. Doe het beslag in een ingevette cakevorm (leg er ook nog een stukje bakpapier in, dan komt de cake er gemakkelijk uit). Verdeel het beslag mooi zodat er een gelijke cake ontstaat. Strooi 1 eetlepel kristalsuiker over de bovenkant voor een crispy effect.
  6. Zet 45 minuten in de oven. Laat de cake een paar minuten staan in de cakevorm en laat ze vervolgens verder afkoelen op een schaal.

Auteur: Lai-Wah Chong

pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt