Kunnen E-nummers kwaad voor onze darmen?

Laatst bijgewerkt: december 2018
123-voedingsetiket-1-11-18.png

nieuws

Dat de mayonaise pakt, hebben we te danken aan emulgatoren - stoffen die helpen bij het mengen van twee stoffen die normaal gesproken niet of moeilijk mengbaar zijn. Je vindt deze handige E-nummers in heel wat voedingsproducten terug. Maar Lisa Miclotte (Universiteit Gent) heeft gemengde gevoelens bij emulgatoren, want ze zijn mogelijk schadelijk voor onze gezondheid. Daarom wil Lisa meer weten over hun effect op onze darmflora.

Bekijk hier de video

Tips om het juiste voedsel te vinden

"Je bent wat je eet". Daarom wijdt Christine Yung Hung (UGent) haar onderzoek aan het verbeteren van de voedselkeuze en het gedrag van consumenten. Centraal in haar onderzoek staat een belangrijk en nuttig -maar vaak over het hoofd gezien instrument: het voedseletiket, waar consumenten relevante gezondheidsclaims kunnen vinden. Ondanks de -begrijpelijke- argwaan van vele consumenten, verdient dit label onze aandacht, zo beargumenteert Christine. 

Bekijk hier de video.






pub