Voor jou gelezen op Famme.be

Hier moet je op letten wanneer je een reisbedje koopt

Laatst bijgewerkt: juni 2021

nieuws

Wanneer je op vakantie gaat met je baby of peuter is het handig om zelf een reisbedje aan te schaffen. Ook als je kleine gaat logeren biedt zo’n bedje uitkomst. Hier moet je op letten wanneer je er eentje aanschaft.

Vierkant of rechthoekig?
Naast rechthoekige bedjes bestaan er ook vierkante versies. Het is net wat je zelf handig vindt, maar kijk ook zeker naar de lengte van je kind. Voor de lange kindjes onder ons is een rechthoekig bedje beter.

Veiligheid
Een reisbedje is veilig als het stabiel is en ventilerende zijwanden heeft van minimaal 55 cm hoog. De bodem mag niet doorzakken. Let er ook op dat het vouwsysteem een veilige kindersluiting heeft. Gebruik een reisbedje alleen voor logeerpartijtjes of op vakantie. Voor de kinderkamer is een ledikant of wieg de meest veilige keuze.

Matrasje
Als het reisbedje geleverd wordt met een matrasje, koop er dan geen extra bij. Soms denken ouders dat het matrasje te dun is en leggen ze er een extra op. Het gevaar is dan dat je kindje tussen de zijkant en het matras kan rollen waardoor je kind lastiger kan ademen (of erger). Let hier ook goed op als je een bedje met matras aanschaft dat er geen kleintjes tussen kunnen rollen. Wil je niet te vaak moeten bukken om je kleintje eruit te halen, koop er dan een bodemverhoger bij.

Auteur: Lai-Wah Chong

volgopfacebook

volgopinstagram