Zwarte rijstnoedelsalade en miso-tahindressing

Laatst bijgewerkt: April 2018
f-nat-mesk-Zwa_rijstnoedel_salade-04-18.jpg

recepten

voor 2 personen 
20 min. 

Ingrediënten

200 g zwarte rijstnoedels 
2 wortelen?
1/4 broccoli?
1 (kleine) pastinaak 
50 g pijnboompitten?
1 avocado, in blokjes gesneden 
1 citroen, à vif gesneden?(op blz. 87 lees je hoe dit moet) 
halve mango, in blokjes gesneden 
5 plakjes sushigember, in stukjes gesneden 
1 chilipeper, fijngehakt (als je niet van spicy houdt, mag je de chili weglaten of haal je de zaadjes uit de chili) 
4 groene asperges 

Bereiding

Kook de rijstnoedels. De kooktijd is per merk verschillend dus check even op de verpakking. 

Blancheer de wortelen, broccoli en pastinaak een vijftal minuten om ze daarna te grillen op de tepanyaki (of in een pan). 

Snij de groenten in schuine blokjes. 

Rooster de pijnboompitten in een beetje olie op een hoog vuur. Van zodra ze een bruine kleur, haal je ze uit de pan en laat je ze uitlekken op keukenpapier. 

Leg de rijstnoedels op een groot bord. Voeg dan alle groenten toe rondom rond, en in het midden de avocado, citroen, mango, gember en chili. 

Strooi de pijnboompitten over het gerecht. 

Als je het serveert, giet je de miso-tahindressing erover heen. 

Tip

Je kan deze salade met koude noedels eten, maar lauw is het ook lekker. 

Miso-tahindressing

Dit sausje is heerlijk bij salades, zoals de zwarterijstnoedelsalade hierboven. 

voor 2 personen 

2 min. 

Ingrediënten

2 el tahin?

2 el misopasta?

sap van 1/2 citroen 

scheutje sesamolie 

scheutje olijfolie?

2 el water 

Bereiding 

Meng alles in een kommetje. Klaar! 

Nathalie-mesk-plan-boost-cover.jpg


Benieuwd naar meer?
“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost  24,99 euro.

Fotocredits: Bram Debaenst


bron: Nathalie Meskens
verschenen op : 12/04/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt