ad

Handige wistjedatjes voor in de keuken: wat is het verschil tussen rozijnen en krenten?

Laatst bijgewerkt: maart 2018
123-rozijnen-03-18.jpg

nieuws
Krenten en rozijnen zijn beide gedroogde druiven, maar het zijn geen synoniemen.

Rozijnen zijn de gedroogde versie van verschillende grotere druivenrassen zoals bijvoorbeeld de Sultanadruif. Die druiven bevatten pitjes die nog niet ontwikkeld zijn en ze leveren rozijnen op die 1 tot 3 cm lang zijn. Ze worden vooral geteeld in de mediterrane gebieden, California, het Midden-Oosten en Australië.

Krenten zijn maximum een halve centimeter, veel kleiner dus dan rozijnen. Het zijn de gedroogde vruchten van het druivenras Vitis viniera Korinthiaka (een verwijzing naar de Griekse havenstad Korinthië). Dat is een kleine pitloze druif die voorkomt in Griekenland, maar ook in Californië en Australië. Ze zijn donkerder dan rozijnen en hun kleur varieert van donkerblauw tot bruin. Hoe donkerder de krent, hoe zoeter. Toch smaken krenten over het algemeen iets zuurder en droger dan rozijnen.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub