Hoe was je je haar?

Laatst bijgewerkt: January 2018
123-vr-haar-wassen -cosm-01-18.jpg

tips Wil je je haar fris, glanzend en gezond houden? Was het dan niet te vaak, gemiddeld tweemaal per week volstaat voor de meeste mensen. En doe het vooral ook op de juiste manier. Vijf stappen op weg naar een stralende haardos.

1. Kam je haar helemaal los en spoel het grondig met lauwwarm water (ongeveer 38 °C) om alle vuil en vet te verwijderen. Droge punten van lang haar wrijf je een (paar) uur vooraf best in met natuurlijke olie (bijvoorbeeld kokosolie of amandelolie).

2. Doe een dot shampoo op je hand, verdeel die over beide handen en wrijf je hoofdhuid ermee in. Masseer je hoofdhuid zachtjes met je vingertoppen. Voor een korte haarsnit is een hoeveelheid ter grootte van een euro voldoende.

3. Zet de temperatuur van het water iets lager en spoel je haar heel goed uit tot alle zeepresten eruit zijn. Als je conditioner gebruikt, breng die dan enkel op de haarpunten aan en laat hem minstens twee minuten inwerken. Spoel daarna je haar heel grondig.

4. Dan volgt er een laatste spoelbeurt met koud water. Koud spoelwater zorgt ervoor dat je haar mooier glanst en minder uitdroogt.

5. Dep je haar voorzichtig droog met een zachte handdoek zodat je het niet beschadigt.

Bron: beauty en moderubriek.nl

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 07/01/2018

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub