Schildklierkanker rond de Belgische nucleaire sites en kerncentrales

Laatst bijgewerkt: September 2017 | 1 reacties
123-txt-thyroid-cancer-schildklierca-08-17.jpg

nieuws

Een nieuwe studie uitgevoerd door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV), in samenwerking met het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) en de Stichting Kankerregister, bevestigt dat de incidentie  van nieuwe gevallen van  schildklierkanker binnen een straal van 20 kilometer rond de kerncentrales van Doel en Tihange niet hoger ligt dan het gemiddelde in Vlaanderen en in Wallonië en Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daarentegen ligt de incidentie van nieuwe gevallen van schildklierkanker rond de nucleaire sites van Fleurus en Mol-Dessel opnieuw lichtjes hoger dan de gemiddelden.

Kerncentrales van Doel en Tihange (elektriciteitsproductie)    
De resultaten van de studie van 2012 worden door de huidige studie bevestigd. De incidentie van nieuwe gevallen van schildklierkanker binnen een straal van 20 kilometer rond de kerncentrales van Doel en Tihange ligt niet hoger dan de gemiddeldes in respectievelijk Vlaanderen en in Wallonië & Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Nucleaire sites van Fleurus en Mol-Dessel (onderzoek en industriële activiteiten)
De resultaten van de studie van 2012 worden door de huidige studie bevestigd. Binnen een straal van 20 kilometer rond de nucleaire sites van Fleurus en Mol-Dessel, toont de studie een licht verhoogde incidentie van nieuwe gevallen van schildklierkanker in vergelijking met de gemiddelden in respectievelijk Wallonië & Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in Vlaanderen.

1 reacties

Schildklierkanker rond de Belgische nucleaire sites en kerncentrales

door anoniem, 11 September 2017 om 11:49

Dag,Kijk heren en of dames ik heb één schoonbroer in DOEL wonen die persoon kan en mag niet meer buiten het grond gebied komen van DOEL.DUS AFBREKEN DAT GEBOUW IN "DOEL"en "THIHANGE" niet MEER praten maar DOEN.Er zijn alternatieven genoeg PUNT KOMMA.

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt