Hoe reinig je best het klavier van je computer?

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
123-p-computer-toetsenbord-170-4.jpg

nieuws Het klavier van je computer is waarschijnlijk veel vuiler dan je denkt. Volgens een Britse studie zouden er zelfs meer bacteriën huizen dan in een WC-pot! Daarmee is veel gezegd... op naar dat klavier dus om het grondig en snel te reinigen.

- Eerst en vooral: zet de computer af en trek de stekker uit het stopcontact.

- Gaat het om een desk top computer, koppel dan het klavier los en keer het om boven een vel krantenpapier zodat alle stofjes, kruimels en andere viezigheid naar beneden vallen.
Gaat het om een portable computer met een geïntegreerd klavier dan heeft het weinig zin om het toestel om te draaien. De ruimte tussen de toetsen is minder diep en het afval is minder ingekapseld.

- Spuit dan geperste lucht tussen de toetsen (die spuitbussen zijn verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels of in de afdeling van het informaticamateriaal in de supermarkt). Of gebruik je stofzuigerslang voorzien van het opzetstuk met de kleinste zuigspleet en zet die op minimale zuigkracht.

- Reinig vervolgens alle toetsen, één per één, met een doek die licht in alcohol (voor huishoudelijk gebruik) werd gedrenkt en gebruik een wattenstaafje voor de groefjes. Een antibacterieel doekje voor de handen kan eveneens dienst doen. Terwijl je nu toch bezig bent, reinig je beter ook de computermuis. Let wel op dat je het doek niet te vochtig maakt en dat je geen vloeistof morst op het klavier.

- Heeft je klavier witte toetsen waarop zwarte vlekken zitten, dan kan je die best voorzichtig wegwrijven met een wattenstaafje dat in brandalcohol werd gedrenkt. Zo vinden ze hun glans terug.

Het wordt aanbevolen om je computerklavier minstens een keer per maand te reinigen.


auteur: Barbara Simon, lifestylejournalist

Het geven van tijd kan levens redden! Het geven van tijd kan levens redden!
Pfizer Clinical Research Unit

Neem deel aan een klinische studie en krijg een financiële compensatie van gemiddeld €215 per dag.

Klik hier voor meer info!

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram