Preifeuilleté met noten

123-voed-bladerdeeg-05-15.png

recepten Recept Preifeuilleté met noten

Ingrediënten voor 4 personen
8 preien
250 g bladerdeeg
200g walnoten
25 g boter
50 cl room
1 ei
40 cl droge witte wijn
½ theelepel nootmuskaat
peper, zout

Maak de preien schoon, snijd ze overlangs in twee, en versnij ze dan in julienne.
Laat de boter op zacht vuur smelten en laat de prei-julienne hierin licht aanbakken. Giet er de wijn over en laat gedurende vijftien minuten sudderen. Haal van het vuur.

Plet de noten en schep ze bij de prei. Roer de room erdoor, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat afkoelen.

Verdeel het deeg in vier driehoeken. Leg in het midden van elke driehoek een beetje vulling.
Vouw dicht en druk de randen goed dicht. Bestrijk met het losgeklopt eigeel.

Laat gedurende 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.


Laatst bijgewerkt: maart 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram