Sjalotten met Parmaham en Pecorino

Laatst bijgewerkt: May 2016
123-kaas-pecorine-05-16.jpg

recepten Recept Sjalotten met Parmaham en Pecorino

Ingrediënten
grote sjalotten (ca 3 per persoon)
2 eetl goede olijfolie
snufje bruine suiker
mespunt fijngehakte tijm
zout
zwarte peper
4 eetl balsamico azijn
125 g Parmaham
60 g Pecorino kaas

Pel de sjalotten en snijd ze in kwarten. Verhit de olijfolie in een braadpan met dikke bodem en voeg de sjalotten toe. Doe het deksel op de pan en smoor de sjalotten gedurende 5 minuten.

Voeg de suiker, tijm, zout en peper toe en kook de sjalotten in een half uur zachtjes gaar.
Verwijder de pan van het fornuis en voeg de balsamico azijn toe, roer even goed door en laat een en ander afkoelen.

Serveer de sjalotten op de borden met een beetje saus, leg de Parmaham bovenop en schaaf hierover wat Pecorino kaas.



verschenen op : 02/06/2016 , bijgewerkt op 31/05/2016
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt