Helpen vitamines tegen ADHD bij volwassenen?

Laatst bijgewerkt: april 2014

nieuws Volwassenen met ADHD die dagelijks 15 pillen met vitaminen en mineralen slikken, hebben minder last van hun ADHD dan leeftijdsgenoten die een placebopil slikten. Dat schrijven onderzoekers uit Nieuw-Zeeland in het British Journal of Psychiatry. Om daaruit af te leiden dat alle mensen met ADHD vitaminepillen moeten nemen, is echter te kort door de bocht.

Ten eerste ging het om een heel beperkte studie bij 80 mensen (waarvan de helft een vitaminepil slikte) over een beperkte periode (8 weken). Bovendien moesten de proefpersonen dagelijks 15 pillen slikken, wat voor veel mensen wellicht te veel van het goede is. Ook is niet bekend wat het effect op langere termijn is van dergelijke grote hoeveelheden vitamines en mineralen.
Tenslotte waren de verschillen tussen de groep die vitaminepillen kregen en de groep die een placebo kreeg, vrij klein. Of de verbetering van de ADHD-klachten ook effectief een impact heeft op het dagelijks functioneren, is op basis van deze studie moeilijk te zeggen.


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
In samenwerking met Phonak

De impact van gehoorverlies op de levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de online gratis hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram