ad

Persoonlijke coaching steeds populairder bij tabakstoppers

Laatst bijgewerkt: april 2014
123-afb-txt-coaching-170-03.jpg

nieuws Tabakstop, de gratis dienst van Stichting tegen Kanker voor hulp bij het stoppen met roken heeft zopas zijn jaarcijfers 2013 gepubliceerd. Globaal gezien is er 27% groei bij de telefonische oproepen. Meest opvallende trend is de toename met 83% van telefoongesprekken waarbij een tabakoloog van Tabakstop naar de roker belt om hulp en steun te verlenen. In 2012 kende dit soort telefoongesprekken ook al een stijging van 37%.

De persoonlijke coaching is een gratis telefonische begeleiding door een professionele tabakoloog. De begeleiding bestaat uit 8 gesprekken met een vaste coach, gespreid over een periode van ongeveer drie maanden op onderling afgesproken tijdstippen. Deze vorm van begeleiding doet de slaagkans 3 à 4 maal toenemen in vergelijking met een rookstoppoging op eigen houtje.

Bij de persoonlijke rookstopcoachings worden de redenen waarom de roker graag wil stoppen, verder geanalyseerd. Hieruit blijkt dat 52% wil stoppen om financiële redenen en 51% uit angst voor gezondheidsklachten.
De meeste bellers hebben reeds meerdere stoppogingen ondernomen (89%). In slechts 11% van de oproepen is het de eerste stoppoging.


ad


pub