15 procent van de Vlamingen ontevreden over hygiëne partner

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Uit een enquète van de CM bij 3000 Vlamingen blijkt dat de overgrote meerderheid van de Vlamingen tevreden is over de eigen hygiëne. Toch stoort meer dan 1 Vlaming op 4 (26%) zich vaak aan de lichaamsgeur van anderen, en vindt 15% van de ondervraagden dat de persoonlijke hygiëne van de partner beter kan.

• 38% van de Vlamingen neemt elke dag minstens een douche of bad, 29% doet dit gemiddeld om de twee dagen. De ‘properste’ leeftijdsgroep blijken de 36 tot 45-jarigen te zijn, terwijl de jongste leeftijdsgroep (15 tot 25-jarigen) zich het minst vaak doucht of baadt. Bijna een op drie van deze laatsten (32%) neemt minstens één keer per dag een douche of bad.

• Ook is 31% van de ondervraagden eerder geneigd om zich na het vrijen te douchen, bijna 1 op 5 Vlamingen (19%) doet dit zelfs na elke vrijpartij.

• Gemiddeld spenderen we dagelijks zo’n 28 minuten in de badkamer. Weinigen zal het verbazen dat vrouwen meer tijd nodig hebben om zich klaar te maken: terwijl 55% van de vrouwen dagelijks langer dat 30 minuten in de badkamer te vinden is, is dat bij de mannen slechts 30%.

• 40,5% van de ondervraagden gaf aan de tanden een keer per dag te poetsen. Bijna de helft (47,5%) doet dit twee keer per dag en 6,5% van de respondenten zelfs meer dan twee keer per dag.

• Meer dan de helft van de Vlamingen gaat jaarlijks (53%) 1 keer op controle bij de tandarts. 28,5% gaat zelfs 2 of meerdere keren per jaar op tandartsbezoek terwijl 12% al eens een jaar een controle overslaat.

De slip moet zowat het meest gewassen kledingstuk in Vlaanderen zijn: 83% van de Vlamingen trekt elke dag een verse aan. 4% wisselt zelfs meerdere keren per dag van slip. Op de tweede plaats komen de kousen, want meer dan 2 Vlamingen op 3 (68%) haalt dagelijks een vers paar uit de kast. Verder geeft ook 29% van de ondervraagden aan elke dag minstens een vers t-shirt, hemd of topje aan te trekken.
Het beddengoed wordt dan weer door 17% van de Vlamingen wekelijks ververst. 46% doet dit zo’n 2 tot 3 keer per maand, terwijl de lakens bij 7% van de ondervraagden langer dan een maand blijven opliggen.

• Meer dan de helft van de Vlamingen (54%) wast de handen na elk toiletbezoek. Ruim een derde (35%) doet dit ‘meestal’.

• De Vlaming blijkt geen fan van openbare toiletten. Zo gaat meer dan 1 op 3 Vlamingen (35%) nooit op de bril van een openbaar toilet zitten en bijna 1 op 5 (19%) legt eerst een laagje toiletpapier op de bril alvorens plaats te nemen. 8% vermijdt openbare wc’s liever en houdt zijn plasje op tot thuis.

• Drie kwart van de Vlamingen voelt zich properder na een scheer- of ontharingsbeurt. 91% van de mannen gaat dan ook baard- en/of snorloos door het leven. Benen worden geschoren door 87% van de vrouwen en 3% van de mannen.
Een trend of niet: 91% van de vrouwen scheert de oksels tegenover 23% van de mannen. 15% van de mannen – tegenover 43% van de vrouwen - werkt tenslotte de wenkbrauwen bij.


pub