Lasertherapie tegen psoriasis en vitiligo

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws Psoriasis en vitiligo zijn twee vrij ernstige en vooral erg vervelende huidaandoeningen. Eén van de meest effectieve behandelingen vandaag is lichttherapie met ultraviolette stralen. Nadeel is evenwel dat dit op termijn zou kunnen leiden tot huidkanker.

Op een recent congres van de American Academy of Dermatologists werden de eerste hoopvolle resultaten van een lasertherapie voorgesteld die wel de voordelen maar niet de nadelen van de lichttherapie heeft. De geteste excimerlaser werkt met zeer geconcentreerde UVB-straling waardoor een minder lange blootstelling aan de UV-stralen nodig is en ook gemakkelijker alleen de aangetaste lichaamsdelen kunnen worden bestraald. In het geval van psoriasis werd een betekenisvolle verbetering vastgesteld na een behandeling met 9 sessies gedurende drie weken. Bij vitiligo - waar de gewone behandeling met kunstmatig UVB-licht weinig resultaten oplevert - werden met de laser bij meer dan de helft van de patiënten een gehele of gedeeltelijke repigmentatie vastgesteld na twee weken behandeling.

Volgens de onderzoekers zijn de eerste resultaten zeer positief, maar dienen er nog meer studies te worden verricht voor deze therapie op grote schaal kan worden toegepast.
Het geven van tijd kan levens redden! Het geven van tijd kan levens redden!
Pfizer Clinical Research Unit

Neem deel aan een klinische studie en krijg een financiële compensatie van gemiddeld €215 per dag.

Klik hier voor meer info!

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram