Huwelijk maakt man en vrouw gelukkig

Laatst bijgewerkt: juni 2008

nieuws In tegenstelling tot eerdere studies zegt een recente Australische studie dat het huwelijk niet alleen mannen, maar ook vrouwen gelukkiger maakt. Eerdere studies hadden uitgewezen dat vrouwen door het huwelijk meer gestresseerd zouden raken.
De studie analyseerde gegevens over de geestelijke gezondheidszorg in Australië van ruim 10.000 volwassenen. Hieruit bleek dat gehuwde mannen nagenoeg evenwel psychologische problemen doormaken als gehuwde vrouwen, gemiddeld 1 op 8. Gehuwde vrouwen met kinderen bleken het 'gelukkigst' te zijn, terwijl bij ong. 1 alleenstaande man of vrouw op 4 mentale problemen werden vastgesteld.
Volgens de Australische onderzoekers hadden vroegere studies geen rekening gehouden met het hogere alcohol- en drugsgebruik van mannen, waardoor de resultaten vertekend werden. Een andere verklaring zou kunnen zijn dat de veranderde positie van de vrouw in de samenleving en in het gezin, in vergelijking met de jaren '60 en '70 toen de eerste studies werden uitgevoerd, maakt dat vrouwen gelukkiger zijn in een huwelijkssituatie.
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram