Zwangerschapsdiabetes verhoogt risico hart- en vaatziekte kind

123m-zwanger-18-10-19.jpg

nieuws Uit onderzoek blijkt dat kinderen wiens moeder tijdens haar zwangerschap leed aan zwangerschapsdiabetes een hoger risico lopen op hart- en vaatziekten. 

Kinderen van moeders met diabetes bleken 29% vaker vroegtijdig een cardiovasculaire aandoening te hebben dan kinderen van moeders zonder diabetes. Ook vonden ze onder de eerste groep vaker hartfalen, trombose en longembolie. 

De resultaten van dit onderzoek wijzen nog maar eens op het belang van preventie, screening en behandeling van diabetes bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Niet alleen om de gezondheid van de zwangere vrouwen te bevorderen, maar ook om de risico’s op hart- en vaatziekten bij hun kinderen te verminderen.

Lees ook: Wat is zwangerschapsdiabetes?

Bron:
https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/zwangerschapsdiabetes-verhoogt-risico-hart-en-vaatziekte-kind-.htm


Laatst bijgewerkt: december 2019
Recente diagnose diabetes? Je staat niet alleen! Recente diagnose diabetes? Je staat niet alleen!
Diabetes Liga

Diabetes zet je leven op zijn kop. Wat nu? Krijg antwoord op je vragen, maak kennis met lotgenoten en hoe je met diabetes kan omgaan.

Vraag hier je gratis proeflidmaatschap aan!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram