Kan je het geslacht van je baby voorspellen en welke zijn de bakerpraatjes?

nieuws De enige manier om het geslacht van je baby met zekerheid vast te stellen is een chromosomenonderzoek in het kader van een prenataal onderzoek. Dergelijk onderzoek gebeurt in principe alleen wanneer het ongeboren kind een verhoogde kans heeft op een aangeboren afwijking.
Ook met een echografie, die tussen de 18de en 22ste week wordt uitgevoerd, kan in de meeste gevallen het geslacht van de foetus vastgesteld worden. Wanneer het om een meisje gaat, biedt dit onderzoek echter geen 100% zekerheid omdat de geslachtsorganen niet altijd duidelijk te zien zijn.

In tijdschriften en op internet worden tal van tips gegeven om het geslacht van uw baby te voorspellen. Dit zijn bakerpraatjes die misschien leuk zijn als een vorm van gezelschapsspel, maar ze missen elke wetenschappelijke grondslag. Een paar voorbeelden van dergelijke bakerpraatjes:
• De manier van dragen: Als je 'hoog' draagt zou het een jongen zijn. Draag je laag, dan zou het een meisje worden. Kan je van de achterkant zien of iemand zwanger is, dan wordt het een meisje. Kan je het niet zien, dan wordt het een jongen. Puntige buik is een jongetje, een ronde buik wijst op een meisje.
• Als de hartslag boven 140 slagen per minuut ligt, dan wordt het een meisje. Slaat het hartje trager, dan is het een jongen.
• Zin in zoet, dan is 't een meisje. Eerder drang naar zout of zuur, dan wordt het een jongen. Heb je elke dag trek in sinaasappelsap? dan krijg je een meisje. Kun je dit drankje tijdelijk niet uitstaan, dan krijg je een jongen.
• Last van koude voeten? Dan krijg je een jongen. Merk je helemaal geen verschil? Dan wordt het een meisje.
• Last van een ochtendhumeur? Dan krijg je vast een meisje. Ben je juist heel vrolijk en lach je veel, dan wordt het een jongen.
• Slaap je voornamelijk op je rechterzij, dan is het een meisje. Slaap je op je linkerzij, reken dan op een jongen.
• Pendel met je trouwring boven je zwangere buik. Als de ring in een cirkel draait, verwacht je een jongen. Als de pendel heen en weer gaat, is het een meisje.


Laatst bijgewerkt: juni 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram