Zuiveldessertjes voor kinderen meestal ongezond

Laatst bijgewerkt: juni 2022
123-fruityoghurt-suiker-10-17.jpg

nieuws

Kant-en-klare zuiveldessertjes voor kinderen voldoen in 90 procent van de gevallen niet aan de criteria van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Met name het gehalte aan suiker is vaak te hoog. Dat zegt de Nederlandse organisatie Foodwatch na onderzoek naar het suiker-, vet- en zoutgehalte van 51 kinderdesserten in de vijf grootste supermarkten: Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en Plus. Slechts vijf van de toetjes voldeden aan de WHO-criteria. Het gaat om toetjes van het huismerk van Albert Heijn die behoren tot de RockFrogs. De overige 46 toetjes bevatten meer suiker dan de 10 gram die de WHO voorschrijft als maximum per 100 gram.

Het gemiddelde suikergehalte was 14 gram per 100 gram, met uitschieters naar 23 gram per 100 gram. Verder bevat ruim driekwart van de toetjes meer dan de maximaal nog gezond geachte 2,5 gram vet per 100 gram.

Aan 56 procent van de producten in de supermarkt is suiker toegevoegd. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan niet meer dan 5 procent van je dagelijkse calorieën uit vrije suikers te halen. Een te hoge consumptie verhoogt het risico op diverse ziektes als hartziekten, diabetes en diverse vormen van kanker. 


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram