Belgische kinderen hebben een tekort aan vitamine D

123-vit-min-caps-pil-170_12.jpg

nieuws Een onderzoek van de Universiteit Gent wijst erop dat veel kleuters (2,5-6,5 jaar) te weinig vitamine D consumeren. Tijdens een driedaagse voedingsenquête werden 696 kinderen ondervraagd over hun inname van 58 voedingsgroepen.

Daarnaast werd de invloed van socio-economische factoren op de inname van twee voedingsstoffen onderzocht: vitamine D en calcium. Uit de resultaten blijkt dat de gemiddelde inname van calcium hoger ligt dan de aanbevelingen (844 mg/dag). De gemiddelde inname van vitamine D (2 mcg/dag) ligt dan weer veel lager dan de aanbevelingen (10 mcg/dag). Melk, melkdrankjes en kaas blijken de voornaamste bronnen van calcium (respectievelijk 26, 25 en 11 %), terwijl vitamine D vooral geleverd wordt door boter en margarine (26 %), groeimelk (20 %) en vis. De opvoeding van de ouders en de grootte van het gezin zijn twee factoren die een positieve invloed hebben op de inname van calcium en vitamine D. De leeftijd daarentegen heeft een negatieve invloed, en dat is toch wel verontrustend. Deze gegevens bevestigen vroegere gegevens over vitamine D en bieden de Hoge Gezondheidsraad nieuwe argumenten om, rekening houdend met de blootstelling aan de zon, suppletie aan te moedigen.

bron: Huybrechts I et al. Ann Nutr Metab 2011 ; 58 (suppl. 3) : 62-63

Laatst bijgewerkt: mei 2013
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram