Deze yogaposities hebben een positief effect op je seksleven

yoga_neerwaartsehond.jpg

nieuws

Yoga zorgt voor rust in het hoofd en werkt stimulerend voor je lichaam. Twee onmisbare ingrediënten voor goede seks, toch? Deze yogaposities hebben een gunstig effect op je seksleven.


Cobra
Deze yogapositie brengt de nodige energie en een goede ademhaling met zich mee. Omdat je schaambeen tijdens deze positie op de mat rust, wordt deze yogahouding geassocieerd met intimiteit. Heb je een lange, vermoeiende dag achter de rug en is seks het laatste waar je aan wilt denken? Dankzij de cobra giert verlangen in geen tijd door je lichaam.

Downward facing dog
De downward facing dog dwingt je een balans te vinden tussen inspanning en rust. Omdat je naar de grond kijkt en geen impulsen meekrijgt kom je helemaal tot jezelf op dat exacte moment. En ja, de downward facing dog kan zelfs gezien worden als seksstandje. Een uitstekende opwarmer voor een vrijpartij dus.

Vlinderen
Posities waarbij je je heupen opent hebben uiteraard een gunstig effect op je seksleven. Je wordt er soepel van in je heupen waardoor je makkelijker beweegt en je liesstreek warmt ermee op. Je kunt dit standje ook eens uitproberen met je partner. Dit noem je yab yum, waar jullie lichamen in een soort kleermakerszit samensmelten. Dan zal het zeer zeker niet alleen bij samen yoga doen, blijven!

De Godin
Je bekken en bovenbenen worden enorm op de proef gesteld tijdens seks. Je bekkenbodemspieren trainen leidt dan ook tot intensere orgasmes. Bovendien houd je het met sterke bovenbenen langer vol. Yoga tovert je simpelweg om tot een ware godin!


Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram