Zwangere vrouwen moeten minder werken

nieuws Zwangere vrouwen met stressvolle banen zouden vanaf het begin van hun zwangerschap niet meer moeten werken dan 24 uur per week. Dat zegt de Amsterdamse hoogleraar sociale geneeskunde G. Bonsel. Een studie over de relatie tussen de leefgewoonten van zwangere vrouwen en de gezondheid van hun baby's toont aan dat vrouwen die 32 uur of meer werken in een stressvolle baan aanmerkelijk lichtere kinderen krijgen, met alle gevolgen van dien, aldus Bonsel. Volgens het onderzoek scheelt het gemiddeld 150 gram, hetzelfde effect als bij vrouwen die tijdens hun zwangerschap roken. Ook speelt werkstress een rol bij het ontstaan van zwangerschapsvergiftiging. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor zowel moeder als kind.

Lees ook: Pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging)


Laatst bijgewerkt: november 2022
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram