Pil heeft geen invloed op vruchtbaarheid

nieuws Hoewel het gebruik van de anti-conceptiepil al bijna een halve eeuw de gewoonste zaak van de wereld is, kan nog steeds niet met zekerheid gezegd worden dat er geen gevaren aan verbonden zijn. Stukjes bij beetjes wordt er meer bekend over de gevolgen van pilgebruik.
Soms zijn dat vervelende zaken. Zo werd een maand geleden bekend dat de nieuwste generatie pil eerder tot trombose kan leiden. Soms zijn er ook positieve berichten. Brits onderzoek heeft onlangs uitgewezen dat het gebruik van de pil geen enkel nadelig gevolg heeft voor de vruchtbaarheid. Sterker nog: het kan de vruchtbaarheid bevorderen!

Het onderzoek betrof ongeveer 8.000 vrouwen en duurde vijf jaar. Van de vrouwen die in deze periode de pil hadden geslikt, werd ruim 75 procent zwanger binnen zes maanden nadat ze waren gestopt. In dezelfde periode was dat percentage bij een controlegroep waarin de pil niet was gebruikt, 70 procent.


Laatst bijgewerkt: juli 2002

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram