Vrouwen voelen zich beter wanneer ze onthaard zijn

nieuws Meer dan tweederde van alle vrouwen voelt zich vrouwelijker en aantrekkelijker en dus zelfverzekerder wanneer ze onthaard zijn. Dat moet ten minste blijken uit een Europese enquête van Procter & Gamble, Het ‘Female Grooming Report’.
Vrouwen ontharen zich het meest vóór een vakantie en een afspraakje. Ongeveer 77% onthaart zich het hele jaar door, en niet alleen in de zomer. Een vrouw onthaart zich volgens de enquête gemiddeld twee keer per week. De bikini is de zone die vrouwen vaak niet ontharen als ze gehaast zijn. De meerderheid van de Europese vrouwen (53%) vindt gladde onderbenen net zo belangrijk als onthaarde oksels.

Belgische vrouwen hebben duidelijke voorkeuren als het op ontharingsmethoden aankomt. Afhankelijk van het te ontharen lichaamsdeel en het seizoen, passen ze hun keuze aan. Tijdens de wintermaanden gebruikt de helft van de vrouwen een scheermesje om te ontharen, terwijl 29% kiest voor epilatie, 15% gebruikt een epileerapparaat en 14% met wax. In zomermaanden blijft scheren de populairste methode maar stijgt het belang van epilatiemethoden tot 41% en ontharingscrème tot 22%. In de Zuiderse landen zoals Spanje, Portugal en Italië wordt meer gekozen voor epilatie. Opvallend is dat ongeveer één derde van de vrouwen het scheermesje van hun partner gebruikt, nochtans zijn deze niet aangepast aan een vrouwenhuid op de benen en kunnen ze snijwondjes veroorzaken.
De gemiddelde leeftijd waarop Europese meisjes zich beginnen te ontharen is tussen 14 en 15. Toch zijn er sommigen die al op hun 11ste de ongewenste haartjes verwijderen. Ontharen is dus een handeling die vrouwen hun hele leven lang blijven uitvoeren.

Lees ook: Laser en I.P.L.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram