Is zeemos het wondermiddel voor je gezondheid?

Getty_zeemos_2023.jpg

dossier

Chlorofyl, water met chiazaad en een eindeloze hoeveelheid groene sapjes: Tiktok staat vol met middeltjes die onze gezondheid een boost moeten geven. De nieuwste hype: zeemos. Als we Kim Kardashian en Cardi B mogen geloven, zou het goedje wonderen verrichten voor je hart, darmen, schildklier en algemene gezondheid. Maar klopt dat eigenlijk wel?

Is zeemos gezond?

Hoewel zeemos inderdaad veel voedingsstoffen en vitaminen bevat, is er geen wetenschappelijk bewijs dat het effectief voordelen zou hebben voor onze gezondheid. Als je het toch wil uitproberen, is het belangrijk dat je de aangeraden hoeveelheid respecteert. Zeemos bevat immers veel ijzer, jodium en magnesium; een teveel aan die stoffen kan ernstige medische problemen veroorzaken. Voor zeemosgel geldt meestal de limiet van één eetlepel per dag, voor supplementen en poeders lees je best even de bijsluiter. Opgelet: heb je schildklierproblemen, neem dan zeker eerst contact op met je dokter om bijkomende complicaties te vermijden. 

Lees ook: Helpt zeelucht tegen kanker en cholesterol ?

Lees ook: Wat doet magnesium voor onze gezondheid?

Lees ook: Vermoeidheid, haaruitval en andere symptomen van een jodiumtekort

Bronnen: 
https://www.refinery29.com
https://www.forbes.com
https://www.cnbc.com

Geschreven in samenwerking met Frederike Annaert.

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram