Draag zorg voor uw gezondheid met vitamine D

nieuws

EEN HEEL APARTE VITAMINE

ad_7DIM0616e.jpg
Om onze vitamine D gans het jaar door op peil te houden moet men best beroep doen op een supplement.
Er zijn daarvoor 2 redenen. Ten eerste is vitamine D, in tegenstelling tot andere essentiële vitaminen, bijna niet aanwezig in voedingsmiddelen, op uitzondering van vette vis en eieren. Ten tweede, moet ons lichaam het grootste deel van de nodige vitamine D zelf aanmaken wanneer onze huid, zonder bescherming, wordt blootgesteld is aan de zon. Niet zo eenvoudig in ons land ! Bovendien is een bescherming tegen de zon vereist om het risico op huidkanker te vermijden.

Het gevolg is dat, in België en veel andere landen, de meerderheid van de bevolking te kampen heeft met een tekort aan vitamine D.
Om dit te vermijden is het aan te raden om de aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad te volgen: het innemen van een supplement is aangeraden voor iedereen vanaf de geboorte.
Zeker niet te verwaarlozen want vitamine D draagt bij tot het behouden van normale botten en tanden en de normale werking van het immuunsysteem.


SMELT DE ZON ONDER UW TONG

ad_Zon_Vista-D3_onder de tong.png
Het kiezen van een supplement is een belangrijke zaak. Zowel de vorm als, als de frequentie van inname en de dosering zijn van belang.
VISTA-D3 biedt u een heel speciale toedieningsvorm: een kleine smelttablet specifiek ontwikkeld om snel onder de tong te smelten, met name een sublinguaal smelttabletje.
 
Het tabletje moet onder de tong geplaatst worden. Deze sublinguale zone van de mond is bijzonder rijk aan fijne bloedvaatjes die vitamine D onmiddellijk in de bloedbaan gaan opnemen, zonder langs de spijsvertering te moeten gaan.
Zodoende is de opname sneller en vollediger en ook onafhankelijk van de vertering. 

ad_minSBLnl.jpg
De opname van vitamine D is daardoor uitstekend, zelfs bij personen met maag- of darmproblemen of na een maagverkleining tegen overgewicht. 
Het is een belangrijke troef voor een goede opname van vitamine D, vooral bij senioren, want bij het ouder worden atrofieert de maag-darmwand, waardoor het vermogen om voedingsstoffen op te nemen vermindert. 
Bovendien is deze toedieningswijze niet belastend en vermijdt slikproblemen. 

ELKE DAG

Verschillende studies hebben aangetoond dat de dagelijkse inname van een fysiologische dosis van 400 tot 3000 eenheden de meest succesvolle methode is, omdat zij zorgt voor een regelmatige toevoer van vitamine D aan het lichaam. Intermitterende inname van zeer hoge bolus-doses wordt niet aanbevolen.

VISTA-D3 VOOR ALLE LEEFTIJDEN

ad_familie vista D3 2022.jpg
VISTA-D3 bestaat in een uniek gamma van 6 verschillende doseringen, van 400 ie tot 3.000 ie, aangepast aan elke behoefte. 
 
Het innemen van VISTA-D is heel gemakkelijk. Gewoon elke dag een smelttabletje onder de tong laten smelten is voldoende. Voor baby’s kan het tabletje rechtstreeks in de zuigfles en kinderen kunnen het tabletje knabbelen of opzuigen (veel gemakkelijker dan druppels tellen!). Het tabletje heeft een neutrale smaak en is vrij van lactose, gluten, suiker, synthetische zoetstoffen en kleurstoffen. VISTA-D3 is te koop in apotheek of online apotheek.

Doseringsgids:
De behoeften aan vitamine D zijn afhankelijk van de leeftijd. 
Om vitamine D-tekort bij gezonde personen te vermijden worden volgende dagelijkse dosissen aangeraden:

*Kinderen vanaf de geboorte: 400 internationale eenheden (ie) per dag = VISTA-D3 400
*Adolescenten en jonge volwassenen: 600 ie per dag = VISTA-D3 600
*Zwangere vrouwen en 60-plussers: 800 ie per dag = VISTA-D3 800
* 70-plussers: 1.000 ie per dag = VISTA-D3 1000

In bepaalde omstandigheden kunnen de behoeften hoger zijn.
Wie heeft hogere dosissen nodig ?

*Mensen met een donkerdere huid hebben meer vitamine D nodig omdat hun huid de zonnestralen efficiënter filtert en daardoor minder vitamine D kunnen aanmaken. De kinderen zullen bij voorbeeld VISTA-600 nodig hebben en volwassenen VISTA-D3 800.

*Personen die niet meer buiten gaan, of die behandeld worden met statines (geneesmiddel tegen hoge cholesterol) of die overgewicht vertonen zullen VISTA-D3 1000 nodig hebben.

*Wanneer er reeds een tekort is of bij gebrek aan eerdere suppletie wordt Vista-D3 2000 aanbevolen.

*In geval van een uitgesproken tekort of een malabsorptieprobleem kan met Vista-D3 3000 het vitamine D-gehalte zoveel mogelijk worden verhoogd.

*De maximale dosis voor kinderen is 2.000 ie en voor volwassenen 3.000 ie, tenzij op doktersadvies.

gammavista-D3 2022doelgroep.jpg

bron: Ingezonden mededeling Vista-life pharma

Laatst bijgewerkt: maart 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram