Visolie tijdens de zwangerschap: minder verkoudheden bij kinderen.

nieuws Baby’s van moeders die tijdens hun zwangerschap supplementen met omega 3 (DHA uit visolie) slikken, hebben tijdens de eerste 6 maanden na de geboorte een kwart minder verkoudheden en aandoeningen van de bovenste luchtwegen, en de verkoudheden duren ook minder lang dan leeftijdsgenootjes van moeders die geen visolie kregen.

Dat blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in het vakblad Pediatrics (september 2011, DOI: 10.1542/peds.2010-1386). De vrouwen kregen 400 mg DHA per dag. Eerder had een Europese studie al aangetoond dat de consumptie van visolie tijdens de laatste 10 weken van de zwangerschap het risico op baby's met astma met 63% zou verminderen en het risico op vroeggeboortes verminderen.


Laatst bijgewerkt: mei 2021
Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie Geef het beste van jezelf en neem deel aan een klinische studie
Pfizer

U bent minimum 12 weken geleden bevallen ? U geeft uw baby borstvoeding en stemt ermee in om die tijdelijk te onderbreken (4 - 5 dagen) ? Dan zoeken we jou !

Check hier hoe je kan bijdragen

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram