Vrijwilligers gezocht voor klinische studie naar coronavaccins

123-vaccin-naald-1-12-17.jpg

nieuws Het Instituut voor Tropische Geneeskunde is op zoek naar 250 vrijwilligers tussen 18 en 55 jaar om de veiligheid en immuunrespons te beoordelen van drie COVID-19-vaccins die reeds werden goedgekeurd voor gebruik in Europa. 

“Er zijn momenteel een aantal vaccins ontwikkeld die goedgekeurd werden door de
bevoegde instanties voor gebruik in Europa. De leveringen van deze vaccins is een delicaat proces en kan vertragingen veroorzaken in de vaccinatiecampagnes. Om de pandemie onder controle te krijgen is net het versnellen van vaccinatiecampagnes echter cruciaal. Een flexibeler vaccinatieschema, waarbij vaccins van verschillende merken of in een lagere dosis of in een ander schema toegediend kunnen worden, kan grote voordelen bieden voor het versnellen van vaccinatiecampagnes”, zo staat te lezen op de website van ITG. 

Wie deelneemt aan de studie zal dus de reeds goedgekeurde vaccins krijgen, Comirnaty® (Pfizer-BioNTech), Moderna® (Moderna) of Vaxzevria® (AstraZeneca), maar volgens een ander tijdschema of in een andere dosering dan momenteel in de bijsluiter staat. 

Concreet zullen deelnemers 6 keer moeten langskomen in de volgende 12 maanden, voor vaccinatie en of/bloedafname. Voor de verplaatsingen, tijd en moeite krijg je 60 euro per visite, in de vorm van vouchers.

Deze studie werd goedgekeurd door een onafhankelijk centraal ethisch comité. Meer info op deze website. 

Lees ook: Zo wordt een vaccin ontwikkeld en getest


Laatst bijgewerkt: juni 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram