Meningokokkenvaccinatie voor Mekkagangers

Laatst bijgewerkt: maart 2003

nieuws Mensen die in februari 2002 de bedevaart in Mekka bijwonen (de Hadj), moeten zich wellicht extra laten vaccineren tegen meningitis (hersenvliesontsteking). De autoriteiten van Saoedi-Arabië zullen anders geen visum verstrekken.
Het gaat om het zogenaamde quadrivalente meningokokkenvaccin, dat de stammen A, C, Y en W135 bevat. De maatregel betekent dat mensen die alleen een A-C vaccin hebben gehad, opnieuw gevaccineerd moeten worden.

De Saoedische minister van gezondheidszorg neemt deze maatregel niet zonder reden. Zowel in 2000 als in 2001 heeft de bacterie meningokokken W135 zich tijdens en na de Hadj verspreid. Deze bacterie kan leiden tot een bijzondere vorm van hersenvliesontsteking. In Frankrijk en Engeland zijn vorig jaar enkele pelgrimgangers (of een gezinslid) aan de gevolgen hiervan overleden.Lees ook: Meningitis: vaccinatie
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram