Engeland vaccineert ook jong-volwassenen tegen Meningokokken C

nieuws Terwijl de Vlaamse regering heeft besloten om vanaf 1 januari 2002 alle kinderen vanaf 1 jaar tot en met de derde kleuterklas (of geboren in 1996) en de jongeren van het derde jaar secundair onderwijs gratis te vaccineren tegen meningokokken C, heeft de Britse regering besloten om ook alle jong-volwassenen tussen 20 en 24 jaar te vaccineren. In Engeland liep de voorbije jaren al een grootscheepse vaccinatiecampagne om alle kinderen van 0 tot 19 jaar te vaccineren. Meninigitis C is momenteel de belangrijkste oorzaak van meningitis (hersenvliesontsteking) in ons land. Door de vaccinatiecampagne in Engeland daalde het aantal besmettingen met meningokokken C met meer dan 90%.
De voornaamste risicogroepen zijn kinderen beneden 5 jaar en jongeren tussen 15 en 18 jaar. Maar jong-volwassenen tussen 20 en 25 lopen toch twee keer meer risico dan ouderen om de ziekte op te lopen. Daarom wil de Britse regering alle volwassenen in die leeftijdscategorie vaccineren.

Lees ook: Meningitis of hersenvliesontsteking: twee soorten


Laatst bijgewerkt: maart 2003

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram