Trefpunt Zelfhulp 20 jaar

Laatst bijgewerkt: juni 2022

nieuws

Gezondheids- en welzijnsbeurs in de Stadszalen van Sint-Niklaas van vrijdag 22 tot en met maandag 25 november 2002.

In 1982 werd het Trefpunt Zelfhulp vzw opgericht als informatie- en ondersteuningscentrum voor en over zelfhulpgroepen. In een zelfhulpgroep komen mensen samen als lotgenoot rond een probleem of een moeilijke situatie die ze allen aan den lijve ondervinden. Het gemeenschappelijk beleven en delen van ervaringen stimuleert om het leven (weer) in eigen handen te nemen en te zoeken naar constructieve oplossingen.
Het Trefpunt ondersteunt en begeleidt deze groepen en informeert iedereen die op zoek is naar een zelfhulpgroep of met een zelfhulpgroep wil starten. Door de jaren heen evolueerden zelfhulpgroepen en verlegden ze soms accenten. Het Trefpunt Zelfhulp vzw heeft deze evolutie steeds op de voet gevolgd en haar dienstverlening afgestemd op deze veranderende noden en wensen.
De twintigste verjaardag is dan ook het uitgelezen moment om stil te staan bij de voorbije jaren en voorzichtig vooruit te blikken naar de toekomst. Dit gebeurt tijdens een besloten academische zitting op vrijdag 15 november te Leuven en vooral tijdens een grote gezondheids- en welzijnsbeurs in de Stadszalen van Sint-Niklaas van vrijdag 22 tot en met maandag 25 november 2002.
Voor de organisatie van deze gezondheids- en welzijnsbeurs werken we samen met het team van Kiwanis en Rode Kruis Waasland. Er zijn 160 standen van zelfhulpgroepen en professionele organisaties uit de welzijns- en gezondheidssector die hun werking voorstellen (www.gezondheidsbeurs.be)
Trefpunt Zelfhulp vzw is elke dag bereikbaar van 9 tot 17 uur op het nummer 016/23.65.07
E. Van Evenstraat 2C (derde verdieping boven het studentenrestaurant Alma II)
3000 Leuven
Op de site www.zelfhulp.be vindt men informatie over ons aanbod en een overzicht van de zelfhulpgroepen in Vlaanderen.
trefpunt.zelfhulp@soc.kuleuven.ac.be
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram