Geen vaccin tegen tekenbeet

nieuws Het farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline stopt met de ontwikkeling van een Europees vaccin tegen de ziekte van Lyme, een infectie die wordt overgedragen door teken. In de Verenigde Staten wordt een gelijkaardig vaccin uit de handel genomen. Nochtans worden in ons land steeds meer gevallen van de ziekte van Lyme opgetekend.
IN de Verenigde Staten en Canada bestaat een vaccin, Lymerix, tegen de ziekte van Lyme. Wegens tegenvallende commerciële cijfers -- een verkoop van 'slechts' 5 miljoen dollar in 2001 -- haalt de firma GlaxoSmithKline de entstof van de Amerikaanse markt. In Canada is de beslissing nog niet genomen.
GlaxoSmithKline was al enkele jaren bezig met de ontwikkeling van een Europees vaccin. De derde fase van het klinisch onderzoek zou dit jaar beginnen. Maar onder invloed van de slechte Amerikaanse verkoop worden die plannen voorlopig geschorst. Studies over de commerciële haalbaarheid van een Europees vaccin moeten nu uitwijzen of de firma volgend jaar met de ontwikkeling wil doorgaan of niet.

Lees ook: Alles wat je moet weten over de ziekte van Lyme


Laatst bijgewerkt: mei 2003
Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen? Hoe vitamine D snel en makkelijk op peil brengen?
Vista-life pharma

Onze vitamine D is op het laagste niveau in de winter en het voorjaar. Ontdek hoe vitamine D op peil te brengen en geniet van zijn weldaden.

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram