Onderzoek naar toiletgedrag

toilet.jpg

nieuws Vrouwen hangen boven de toiletpot, mannen plassen het liefst zittend. Dit zijn enkele opmerkelijke conclusies uit een onderzoek naar ons w.c.gedrag.
Een toiletreinigersconcern deed haar onderzoek naar WC-gewoontes onder mannen en vrouwen in Nederland.
Vreemde w.c.brillen worden zoveel mogelijk gemeden als de behoefte moet worden gedaan, zo bleek. Vrouwen 'hangen' er meestal boven (57 procent van de ondervraagden). Mannen maken het meestal eerst schoon met w.c.papier. In totaal maakt 42 procent van de mannen en vrouwen de bril eerst schoon met WC-papier, hangt 36 procent boven de pot, en legt 33 procent WC-papier op de bril.

Veel mannen plassen zittend, zo bleek verder uit het onderzoek. Hoe ouder hoe vaker hij zittend plast. In het algemeen doet 2 van de 5 mannen dit, meestal omdat hij het prettiger en comfortabeler vindt (47 procent), maar ook vindt 37 procent het hygiënischer.

De meeste ondervraagden vinden hygiëne belangrijk, het grootste deel (77 procent) wast dan ook keurig de handen als de behoefte (groot of klein) is gedaan.

Verjaardagskalender
Overigens deden de ondervraagden op de w.c. vaak wel meer dan alleen hun behoefte. Velen lezen erbij, of bestuderen de verjaardagskalender (respectievelijk 39 en 23 procent). Ook wordt er veel nagedacht (32 procent) in het kleinste kamertje. Vooral jongeren gebruiken het toiletbezoek steeds vaker om even te bellen, en met name vrouwen kletsen tijdens hun w.c.bezoek thuis even bij. Zij houden dan vaak ook de deur open (een op de vier). Mannen doen dit zelden.

bron: Glorix- persbericht

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram