Bevat rijp fruit meer suiker en word ik daar dik van?

nieuws Tijdens het rijpingsproces verandert de smaak van fruit door een omzetting van zetmeel in suiker. Hoe rijper de vrucht, hoe zoeter de smaak. De caloriewaarde verandert gedurende het rijpingsproces echter nauwelijks omdat de totale hoeveelheid koolhydraten (suikers) quasi onveranderd blijft.
Het gemiddelde suikergehalte van een rijpe vrucht varieert van ongeveer 5 tot 15 g per 100 g (7). Dit is nog altijd veel lager dan het enkelvoudige suikergehalte in andere zoetigheden zoals chocolade, snoep, koek en gebak dat gemakkelijk kan oplopen tot 30 g of meer per 100 g en die daarnaast ook veel vet kunnen bevatten.

Bovendien levert fruit behalve natuurlijke suikers ook nog andere essentiële voedingsstoffen zoals voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Door zijn nutriëntdense samenstelling past dus ook rijp en zoet fruit in een lijnvriendelijke voeding.
Hou je wel aan de aanbeveling van 2 tot 3 stuks per dag. Eten volgens de richtlijnen van de actieve voedingsdriehoek is nog altijd de beste garantie op een gezond gewicht.

Laatst bijgewerkt: juli 2022
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram