Met deze tips druk je stress de kop in

nieuws

ad_Serenitas_Stress C1 2024.jpg
Het nieuwe jaar wil voor velen zeggen: een frisse start. En hoe mooi die voornemens ook mogen klinken, de eerste maanden van het jaar gaan mede daardoor toch ook vaak gepaard met stress. Goede voornemens impliceren hoge verwachtingen, veranderingen in routine, nieuwe verantwoordelijkheden, potentiële uitdagingen... Deze tips kunnen je helpen om je mentaal voor te bereiden op veranderingen en het onbekende.

 1. Stel realistische tussendoelen
  Laat je niet overweldigen door het gevoel dat je uiteindelijke doel onhaalbaar is en probeer het niet in één keer te behalen. Zo geraak je al snel overbelast. Hou je doel voor ogen, maar deel het op in verschillende ‘tussendoelen’ die behapbaar zijn. Stap per stap kom je er wel.
 2. Blijf optimistisch
  Het is belangrijk om met een optimistische ingesteldheid uitdagingen tegemoet te gaan. Benader ze ook met de nodige dosis veerkracht. Besef dat falen mag, daar ken je immers alleen maar uit leren.
 3. Probeer te denken in termen van groei en mogelijkheden
  Zie nieuwe ervaringen niet als belemmeringen, maar als kansen om te leren en jezelf te ontwikkelen, zelfs als ze op het eerste zicht (te) uitdagend lijken. Kijk daarbij niet te veel naar de toekomst, maar naar het heden zodat je niet overweldigd wordt en de moed erin houdt. 
 4. Maak een planning
  Een goede planning en timemanagement zijn van levensbelang. Als je je goed organiseert en het overzicht bewaart, ga je automatisch minder stress ervaren.
 5. Communiceer
  Je staat er niet alleen voor. Zoek ook af en toe steun bij familie, vrienden of collega’s om de positiviteit erin te houden. Ga steevast voor open communicatie en praat met anderen over jouw doelen en bezorgdheden. Gedeeld leed voelt meteen minder zwaar aan.
 6. Een gezonde geest in een gezond lichaam
  Vergeet niet om te ontspannen en tijdig wat lichaamsbeweging in te plannen, maar sta ook open voor alternatieve methoden zoals meditatie. Na een kwartiertje mediteren zal je meteen weer anders naar de dingen kijken. Een gezonde geest kan bijdragen in de regulatie van tot een gezond lichaam!
 7. Denk aan je serotonineniveau
  Je serotonineniveau speelt een belangrijke rol in je geestelijke gezondheid. Daarom is het belangrijk om het in balans te houden. Serotonine is een neurotransmitter, een signaalstof in de hersenen, die nauw betrokken is bij het bepalen van je stemming, slaap, eetlust en emoties. Het speelt daarom een cruciale rol om positieve gevoelens zoals welzijn en geluk te bevorderen. Een onbalans in serotonineniveaus kan een impact hebben op je emotioneel evenwicht en stemming. Serotonine wordt niet voor niets het gelukshormoon genoemd.

  Wist je dat saffraan kan bijdragen in de regulatie van serotonine1? Het bevat heel wat actieve ingrediënten zoals de antioxidanten crocine en safranal, vitamine B en C, ijzer, magnesium en kalium die een positieve invloed hebben op het zenuwstelsel. Saffraan draagt met andere woorden bij aan het emotionele evenwicht en helpt te ontspannen.

ad4648986_Pack Serenitas.png
Serenitas® is een voedinggsupplement dat onder andere saffraan bevat en op natuurlijke wijze kan bijdragen aan je emotionele evenwicht. Haar innovatieve formule bestaat uit drie bouwstenen:

1. Hoorde je ooit al van Bifidobacterium longum 1714®? Het is een klinisch onderzochte unieke stam die deel uitmaakt van een stammenfamilie die bij de geboorte van moeder op baby wordt doorgegeven.

2. In Serenitas® zit saffraan in de vorm van Safr’Inside™-extract. Dat is het enige en internationaal gepantenteerde ingekapselde saffraanextract. Ingekapseld leveren saffraanextracten tot tien keer meer safranal dan niet-ingekapseld. Het extract is bovendien van Sargol-kwaliteit.

3. Vitamine B6, een vitamine die betrokken is bij de synthese van neurotransmitters waaronder onze belangrijke serotonine en dopamine.

Bron:
1) PA-0007-A3_Wauquier_2022_Circulating Human Serum Metabolites protect neurons (approche ex vivo.)

bron: Ingezonden mededeling Biocodex

Laatst bijgewerkt: februari 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram