Weinig maar dikwijls sporten is gezondst

Laatst bijgewerkt: juli 2001

nieuws Eén keer week tot het uiterste gaan in het fitnesscentrum of elk weekend een halve maraton lopen is niet de beste manier om uw fysieke fitheid op peil te houden, zou stellen onderzoekers van de universiteit van Maastricht. Dagelijks een beetje bewegen is veel beter dan af en toe heel veel.
De onderzoekers rustten een aantal proefpersonen uit met sensoren die hun energieverbruik constant opmaten. Zij vonden dat diegenen die elke dag fysieke inspanningen van matige intensiteit verrichtten, zoals wandelen en fietsen, meer energie verbruikten dan diegenen die af en toe korte, intense inspanningen deden. Het is dus beter om elke dag de trap te nemen in plaats van de lift, naar de winkel te fietsen enz. dan eens per week een of andere intense sport te beoefenen. Dat geldt zeker voor mensen van middelbare leeftijd of zwaarlijvige personen voor wie die intense inspanningen mogelijk gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram