Waarom we allemaal terug moeten touwtjespringen

44973212_M.jpg

dossier

Wil je net echt iets aan je conditie doen maar heb je geen zin om eindeloos rondjes te lopen in het park of na een lange dag nog te zweten in de fitness? Dan hebben we goed nieuws. Met een halfuurtje touwtjespringen per dag boek je al heel snel resultaat!

Touwtjespringen roept automatisch flashbacks op van de lagere school en we kunnen het allemaal wel gebruiken om ons af en toe nog eens kind te voelen. Als we tegelijk ook nog eens een strak en gezond lijf krijgen is dat (heel) mooi meegenomen.

Burn calories, BURN!!!
Na een uur springtouwen heb je zo’n 700 calorieën verbrand. Nu hou je het waarschijnlijk nog niet zo lang vol, maar ook in een halfuur kan je toch zeker 300 calorieën verbranden. Zoveel calorieën bevat een stuk pizza ongeveer.

Beter dan hardlopen
Je zou misschien denken dat hardlopen meer calorieën verbrandt dan touwtjespringen, maar niets is minder waar. Tien minuten je favoriete hobby van vroeger uitoefenen staat namelijk gelijk aan 45 minuten hardlopen. Bye bye loopschoenen!

Full body work-out
Terwijl het lijkt alsof je alleen maar wat in de lucht springt, is springtouwen een full body work-out. Je traint niet alleen je benen en billen, maar ook je armen en buik.

Waar en wanneer je wilt
Om touwtje te springen hoef je geen fitnessabonnement te hebben of dure schoenen te kopen. Voor enkele euro’s vind je al een springtouw. Daarnaast kan je touwtjespringen waar en wanneer je wilt. In de tuin of in je woonkamer, ‘s ochtends of ‘s avonds, de mogelijkheden zijn eindeloos! (Pas wel even op voor je televisietoestel als je voor de woonkamer gaat!)


Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram