Ook de twaalfde man moet in vorm zijn

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Naar aanleiding van het WK Voetbal organiseert Zorg en Gezondheid een nieuwe campagne om mensen aan te moedigen om méér te bewegen en gezond te eten. Een supporter moet ook zélf in vorm zijn. En dat kan alleen als hij niet enkel tijdens het WK, maar het hele jaar lang gezond eet en voldoende beweegt. ‘Ook de 12de man moet in vorm zijn’, dat is de slogan waarmee Zorg en Gezondheid élke Vlaming bewust wil maken van het feit dat een gezonde levensstijl geen opdracht moet zijn of worden, maar een evidente keuze. Met 47% van de Vlamingen die te kampen heeft met overgewicht, is dit absoluut een must.

En die keuze hoeft helemaal geen extra tijd of enorm veel inspanning te kosten. Het gaat hem niet om calorieën tellen. Het gaat wél om je goed in je vel voelen. En dat kan door kleine dingen, want alle beetjes helpen. Elke dag groenten en fruit eten bijvoorbeeld. Kleine oefeningen doen tussendoor, de trap nemen of met de fiets naar de winkel. En veel drinken…water!

Peter Van de Veire neemt ‘Jane Fonda’-gewijs de lead in een speciale warming-up video die elke gemeente voor de match kan uitzenden. En op 5 locaties in Vlaanderen kan niemand eronder uit en zal een speciaal animatieteam de menigte ‘live’ opwarmen.
Tijdens de hele campagne kunnen tips en weetjes gesprokkeld worden op facebook.com/12demaninvorm


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram