One Mile a Day zet uw school in beweging

logo-one-mile-a-day.jpg

nieuws Bij aanvang van het nieuwe schooljaar start “One Mile a Day”, een bewegingsproject voor kinderen van de lagere school. Het doel van het initiatief is ambitieus: minstens 50.000 kinderen in de Belgische basisscholen dit schooljaar aan het lopen krijgen, evenveel als een vol Koning Boudewijnstadion.

Het doel van ‘One Mile a Day’ is eenvoudig: de lessen op school doorbreken met korte beweegmomenten. De kinderen krijgen zo de kans om dagelijks, samen met hun juf of meester, 1 mijl (1,6 km) buiten te lopen of te wandelen. Deze activiteit heeft niet alleen positieve effecten op de gezondheid van de kinderen, het zorgt er ook voor dat kinderen met meer energie en concentratie de lessen hervatten.
Vorig schooljaar werden 2 pilootprojecten opgestart in basisscholen te Geel en Tessenderlo. De projecten werden een voltreffer, waardoor nu het hele land kan deelnemen.

De deelnemende scholen krijgen een startersbox met extra promotiemateriaal en een “mijlpaaltje”, voor in de klas. Reeds 175 scholen hebben zich aangemeld. De doelstelling is om dit jaar 50.000 kinderen dagelijks aan het bewegen te brengen in basisscholen over het hele land.

Het project is een initiatief van Energy Lab en Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) en komt tot stand dankzij de ondersteuning van levensverzekeraar Delta Lloyd Life.

Scholen kunnen zich eenvoudig registreren via www.onemileaday.be

www.schoolsport.be
www.energylab.be


Laatst bijgewerkt: september 2016
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram